gb
fr
de
ibs ibs ibs ibs ibs

SEMINAR - VOORSPELBAAR PRODUCEREN MET UW 5-ASSIGE MACHINE

Efficiënter produceren met 5-assige bewerkings machines? Wat is de werkelijke machinenauwkeurigheid en hoe kan dit binnen 1 minuut bepaald worden met een externe gekwalificeerde meet tool?.

Deze onderwerpen werden behandeld tijdens het seminar "voorspelbaar produceren met uw 5-assige beweringsmachine", georganiseerd door IBS Precision Engineering en STODT Toekomsttechniek. 

Het was een succesvolle dag, waarbij de deelnemers na afloop meer kennis hadden over hoe ze de nauwkeurigheid van hun machine kunnen meten en verbeteren, met als doel een hogere product kwaliteit tegen lagere kosten.

In de ochtend werden er presentaties gegeven, omtrent 5-assige Machine Tool Metrologie en Spindel Metrologie. IBS is "official Siemens Product Partner"  en Siemens gaf een presentatie over Automatische Compensatie op een CNC machine. Daarna was er een klant case omtrent Rotary Inspector en machine compensatie in de praktijk.

            

Na een goede lunch, waarbij volop werd nagepraat over de presentaties, werden er verschillende interactieve demonstraties op de machines gegeven.

1. Rotary Inspector:

  • meten en compenseren van de rotatie-assen
  • automatische compensatie met behulp van VCS
  • 5-assige acceptance test

2. Spindel analyse en inspectie: dynamisch en contactloos meten van de spindel

3. Position Inspector: snelle en eenvoudige inspectie van lineaire-assen

  

De dag werd afgesloten met een drankje en de deelnemers gingen met nieuwe inspiratie en kennis naar huis.

De ontwikkeling van de Position Inspector technologie is door Stimulus project Programil M1 ondersteunden (Operationeel Programma- Nederland 2014-2020 Opzuid).